Der Klinke & Dead High Wire + After Party

Feb 17, '24 20:00


Der Klinke

 Stijl: New Wave, Dark Wave
 Hometown: Oostende - BE
 Website: https://contact34503.wixsite.com/derklinke?
 Facebook: DER.KLINKE/

Der Klinke dompelt je onder in de New Wavesfeer van de jaren '80. Maar dan wel op hun eigen manier en in het nu: een perfecte mix tussen Front 242 en Sisters of Mercy onder een sluier van de Editors.

Naast Frontman Oostendenaar Chesko (toetsenist The Bollock Brothers) herkennen we ook Bruggeling Sam Claeys (bassist Red Zebra).

Der Klinke kan rekenen op een alsmaar groeiende fanbase die samen met de band er keer op keer voor zorgt dat de live optredens evolueren tot een echte belevenis, een echt feest. Niet twijfelen dus, een sterke aanrader, een absolute must.


Members:

Chesko - keyboard
Sam Claeys - bass
Bart Noten - guitars, melodica, vocals
Tijl De Ridder - bass
Michel Becx - drums

Dead High Wire

 Stijl: Postpunk - New Wave
 Hometown: Antwerpen, Mechelen - BE
 Website: https://www.facebook.com/DeadHighWire
 Instagram: deadhighwire/

Het drietal van Dead High Wire brengt de rauwe essentie van melodische postpunk & new wave met vlagen van 80s & cold wave. Hun debuutplaat Pray For Us bracht de band naar podia in eigen land, Nederland, Duitsland en Engeland.

Op 17 februari 2024 brengt Dead High Wire hun nieuwe album 'Evil Together' uit op cd, vinyl & alle online streaming kanalen. 

Wat kunnen we verwachten? Duister melodische & warm donkere klanken, met cold wave invloeden. Het album is het resultaat van een intensieve driejarige reis geïnspireerd door maatschappelijke fenomenen (wereldwijde lockdown, verslaving, klimaatverandering, ...), slaaptekort, duistere verlangens, daddy issues & een ode aan Moeder Natuur.

Members

Sacha Jennis - bass, vocals
Ruben Peeters - guitar, white noizz
Pieter Leemans - drums, backing vocals