Lords of Acid (try-out) + After Party

Sep 16, '23 20:00


Lords of Acid

 Stijl: Mix van guitar-rock & techno
 Hometown: Herselt - BE
 Facebook: lordsofacid/

Lords of Acid is het kinky techno project van Maurice Engelen (ook gekend als frontman van Praga Khan) dat, zeker in de Verenigde Staten, een zekere rénommée heeft verworven door de sexy SM-stageshows, ditto gewaagde teksten, en de mix van guitar-rock & techno.

Na het succes van de eerste single in de Verenigde Staten nam Engelen samen met Olivier Adams en Van Lierop het eerste Lords of Acid-album op, "Lust", speciaal voor de Verenigde Staten.

Van het album werden daar 750.000 exemplaren verkocht. "Lust" was hierdoor het eerste Belgische (dance)album dat goud behaalde in de Verenigde Staten.

Nadien deden ze dat met hun volgende albums nog eens losjes over waardoor Lords Of Acid reeds 3 keer goud behaalde in de USA.

Miljoenen CD's gingen daarna over de Amerikaanse toonbanken en de muziek van Maurice Engelen werd opgenomen in blockbusters als "Basic Instinct" en "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me".

Alles samen maakte dat Maurice Engelen de enige Belgische artiest ooit werd die opgenomen is in de befaamde Rock'n Roll Hall Of Fame.

In het najaar 2023 gaat de nieuwe "Make Acid Great Again Tour" van 53 concerten van start in Amerika maar eerst zal Belgie en Nederland worden aangedaan voor enkele try out concerten.

Eentje daarvan in YAP.

Het is ook meteen de kennismaking met de nieuwe zangeres Gigi Rici , die uiteraard wordt bijgestaan door Praga Khan en Erhan Kurkun.

Members:

- Maurice Engelen / Praga Khan
- Erhan Kurken
- Gigi Rici